LITE AV VARJE

Nu är helgen snart slut. Tiden går tokigt fort måste jag säga! Nu har vi hunnit med ytterligare två pass sedan senast. Har två passfria dagar nu, kan behövas för att smälta alla intryck.
Nu känns det som de normala procedurerna har satt sig rätt bra. I de senaste passen har vi övat dels på unusual attitudes och engine failure/fire. Unusual attitudes är när man hamnar i ett oönskat läge med flygplanet, kan vara att man hamnar med väldigt mycket nos upp och i en kraftig sväng. Hamnar man i en sådan situation så kommer man att tappa hastighet väldigt fort och sedan hamna i en kanske ännu värre situation.
Vi gjorde så att den som flög (PF) fick blunda och titta ned medans den andre försatte maskinen i ett dåligt läge, och sedan fick PF lösa problemet :-) . Men det var inga konstigheter.


Engine failure/fire har jag pratat om i tidigare inlägg, då vi övade på det nere i Ljungbyhed. Det är egentligen inte mycket som skiljer förutom några handhavanden. Får man en brand i ena motorn så är det inte lika akut fara som om man får en Engine Out , dvs att motorn dör direkt. Vid motorbrand så kommer troligtvis motorn fortfarande att leverera effekt, vilket underlättar i stiget.


Nog pratat om flygningen.
Jag har ju haft dambesök sedan torsdags. Kristin kom upp på eftermiddagen i torsdags, som tur är har hon haft lite jobb att göra medan jag har varit och flugit. Hon har dessutom hunnit med att träffa en kamrat i Stockholm i lördags samt spatsera omkring i lite affärer. Det har varit kul att ha henne här och visa hur vi har det i kollektivet. Tyvärr måste hon åka hem idag. Men innan dess ska vi fara iväg och hitta på lite saker.


Auf Wiedersehen!

Kommentarer
Postat av: Karin o Börje

Det var många intryck den här helgen, förstår vi!

Hoppas att ni har haft det härligt och har kunnat umgås endel.Det var väl inte bara flygning och shopping.....Nu ska vi snart bege oss till flygplatsen och hämta hem ditt damsällskap. Hoppas att du får en bra vecka. Kramar från oss!

2009-11-01 @ 19:12:31
Postat av: Mulle

Hej på er! Jo, det har varit mycket under helgen men det har varit mycket härligt att ha mitt damsällskap här uppe :-) Synd att hon behövde fara hem bara..

Snällt av er att hämta henne! Nu är det bara 1,5 vecka kvar tills jag är hemma igen..

Hälsa så gott! Kramar

2009-11-02 @ 14:13:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0