AEROMEDICAL

Idag har vi haft aero medical utbildning hela dagen. Det låter konstigare än vad det är. Det handlar i stort om de vanligaste sjukdomarna och situationerna som kan inträffa ombord. Och inte helt oväntat kanske, så är det i de flesta fall hjärtsjukdomar som är vanligast samt folk som mår dåligt p g a flygrädsla. Vi genomförde även HLR (hjärt-lungräddning) inklusive utbildning på en hjärtstarter, enklare variant av defibrillator.
Inte nog med det, så gick vi även igenom vad som finns i våra First Aid Kit vi har i flygplanen. I varje flygplan har vi ett stort kit med diverse mediciner samt lite annat smått och gott för att kunna ta hand om allt från huvudvärk till ben och armfrakturer samt ett mindre kit. I det mindre kitet har de vanligast använda sakerna så som t ex huvudvärkstabletter, nezeril.
Man tror lätt att kabinpersonalen bara springer omkring och serverar kaffe och bullar. Faktum är att de har ett väldigt stort ansvar gentemot alla passagerare om någon skulle börja må dåligt, få hjärtinfarkt eller liknande.
Imorgon kommer vi att gå in mer på något som kallas Flight Procedures. Mer om detta imorgon.

Kommentarer
Postat av: Karin o Börje

Det känns ju skönt att du lär dig allt det som kan hända. Det är ju en bra erfarenhet även på marken.

Eftersom vi ska flyga så mycket framöver(ha,ha)så är det säkrare att veta att personalen inte bara springer omkring, utan förhoppningsvis kan en hel del.Har precis pratat med Kristin som är på hemväg efter en lång, men bra dag på mässan. Sov så gott!

Kramar från oss!

2009-10-05 @ 20:37:04
Postat av: Mulle

haha... jag det förstår jag att eftersom de kommande resorna så bör det ju nu kännas lite tryggare att veta att de kan mer än servera juice och kaffe! :-)



Sov gott ni med! kram

2009-10-05 @ 21:38:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0