CROSSWIND

Idag har vi haft ytterligare ett simulatorpass. Det blev en tidigt frukost, närmare bestämt vid 04:30 imorse! Dagens pass gick ut på att få känsla för att flyga en instrumentinflygning med autopiloten urkopplad. Man brukar kalla det att flyga på raw-data. Det gick ganska bra idag tycker jag, vi hade 15 kt i sidvind, ca 8 m/s. Låter kanske inte så mycket men det känns när man flyger en "vindflöjel"! Förutom det övade vi på att flyga in i ett Holding, det är där man kan få ligga och flyga i cirklar om man måste vänta på sin tur när det är mycket trafik före. Även för det finns det speciella procedurer för hur man skall göra beroende på hur man kommer in i ett Holding.
Filmen är från dagens pass.



Nu höll jag nästan på att glömma. Kristin har kommit hit idag så nu bor vi i Upplands-Väsby under helgen, lite roligt måste jag säga. Inte nog med det! Svärmor skickade med en fantastisk banankaka!! Det tackar vi för :-)

Kommentarer
Postat av: Karin o Börje

Du glömmer väl inte Kristin för allt ditt flygande!!!!Nej, det tror vi inte! Hoppas att ni får en härlig helg, med banankaka och några varma sockar på fötterna går det nog väldigt bra hoppas vi i Öjersjö!

2009-10-29 @ 20:54:21
Postat av: Emma

Bara liiiite roligt att Kristin kommer? ;))

Men det va mycket roligt att hon hade med sig banankaka, va?! Trevlig helg, hälsa syster - yster. (Häftigt att se simulator - flygningen!)

2009-10-30 @ 22:30:05
Postat av: Mulle

Haha.. jupp, liiiiiite (massor) roligt att Yster kom på besök.. och banankaka var en bra överraskning!

Hälsa familjen så gott!!

Kram på er!

2009-10-31 @ 12:38:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0