OMBYTTA ROLLER

Igår innan vi for hem från skolan fick lite uppgifter som vi skulle redovisa idag. Huvudämnet för dagen var Flightplanning.
En färdplan är något som görs inför varje flygning. Där finns t ex bränsleplaneringen med, alla waypoints på routen, alternativ flygplats/er om det inte skulle gå att landa på destinationen av någon anledning plus mycket mer.

Inom klassen är vi uppdelade i fyra besättningar, så som vi ska flyga under simulator delen. Varje besättning fick varsin uppgift som vi då skulle redovisa idag. Jag och min bättre "flyg-hälft" skulle idag redovisa Flightplanning Rules, vilket innebär hur man skall gå tillväga för att göra en färdplanering. De andra hade minimihöjder, bränsle & oljor samt den sista besättningen hade planerings -och operativa väderminima. Det är på ett sätt mycket givande att göra på det här sättet men samtidigt får man ju mest insikt i just den lilla biten som man själv "ansvarar" för. Men alla redovisningar genererar ändå en diskussion vilket gör att man ändå lär sig.
Så, som sagt, idag var det vi som var lärare åt oss själva och vår instruktör såg till att vi inte kunde ljuga för mycket för varandra :-) (och att vi fick med allt!)

Kommentarer
Postat av: Karin o Börje

Oj vad mycket ni får lära er!Hoppas inte vi får resa med ett sådant packat flygplan någon gång!

Hoppas att du har det bra. Här hemma väntar jag på att höra hur Kristin har haft det på sin dag i Härryda.Bra hoppas vi!Hälsat på mor idag och hon har ett gott humör mitt i allt. Stella kommer till oss på fredag och ska sova över till på lördag. Det ska bli mysigt!Ha det gott! Kram från oss!

2009-10-14 @ 20:18:52
Postat av: Mulle

Jo, det blir mer och mer, men det är ju intressant vilket underlättar :-)



Ni verkar ha det fullt upp där hemma också i vanlig ordning. Ser redan fram emot att få komma hem igen.



Hälsa alla så gott!

2009-10-14 @ 22:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0