DIMMA OCH SOL

Dagarna i Kristianstad har bjudit på dimma och låga moln, men tillräckligt bra för att kunna starta och landa. Men rådande väderläge innebar att vi fick titta extra noggrant efter alternativ. Det var inte många flygplatser som höll för att vara alternativ.
Den första flighten från KID lämnar vid ca 06:20 och ungefär 1h 10min senare landar den på ARN. Men så tidigt på morgonen så är det ganska många flighter som ska ner på Arlanda. Det är inte helt ovanligt att få ligga i Holding(väntläge). Dock i torsdags var det en flygledare som löste "problemet" på ett annat sätt istället. Han gav nämligen flygplanen direktiv om att vara vid en specifik punkt vid en specifik tid, detta gjorde då att man slapp ligga i Holding och snurra. Så när vi började närma oss Trosa VOR (en radiofyr) fick vi att vi skulle vara där vid 07:21, så det vara bara att dra av Power och se till att hamna där vid rätt tid.  Sedan blev vi klarerade ner till olika höjder stegvis och fick klart för inflygning strax efter en Airbus 330 från SAS. Det var rätt kul, för att under tiden vi sjönk så såg vi 330:n framför oss göra en sjunkande högersväng in mot flygplatsen.
Likadant när man ska lämna Arlanda så tidigt på morgonen är det lätt att man hamnar i kö på väg ut till banan, och mycket riktigt detta fick vi göra på returflighten ner till Kristianstad. Före oss var det 4-5 kärror som skulle dundra iväg innan oss.

Men på fredagsmorgonen kom vi iväg ca 5 minuter före tidtabell och de få minuterna gjorde att vi fick flyga direkt in utan att sakta ner farten eller ligga i Holding. Dessutom gjorde det att när vi sedan skulle tillbaka ner till Kristianstad så slapp vi kön ut till banan. Så några få minuter i början på dagen kan göra ganska mycket i slutet.
Tyvärr glömde jag båda mina kameror hemma men tog ett par bilder med min telefon istället. Som jag tidigare sagt, ovan molnen skiner alltid solen!
Denna roliga effekt får man när man tar ett foto på propellern med i iPhone
Fotot taget genom solskärmen med telefonen

Kommentarer
Postat av: Olle

Cool bild på propellern! Går kanske att utveckla?

2010-03-16 @ 00:13:05
Postat av: Mulle

Ja, det blir rätt coolt när man tar en bild med luren.. får testa lite mer och se vad som kan åstakommas.. hehe

2010-03-16 @ 22:49:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0