FYLLER 100

Igår kväll fyllde jag och min co-pilot 100 timmar Fokker 50. Genomförde det 25e passet med flygning mellan Borlänge-Arlanda och tillbaka. så nu är det riktigt nära känns det som. Två simulatorflygningar kvar innan det är dags för uppflygning. Vi har övat mycket på olika fel i olika situationer, men det är något som det inte kan övas nog på! Igår hade vi bekymmer med hydraulsystemet vilket gjorde att vi fick använda det alternativa systemet för klaffar och landställ. Dessutom fick vi varning för att ena huvudstället inte var ute, och därmed fick vi landa med ett ställ uppe.
De två sista passen kommer vi att flyga imorgon och på söndag, sedan blir det några dagar ledigt med fokus på plugg inför uppflygningen.

Inte nog med att uppflygningen närmar sig, utan verkligheten i universitetsvärlden hinner ikapp också. De två senaste dagarna har vi haft genomgång inför starten av examensarbetet. Vi har haft CGI, Chief Ground Instructor plus en lärare till här uppe i Stockholm som lett denna genomgång.
Då vår utbildning ger en kandidatexamen skall vi alltså skriva en C-uppsats. Nu gäller det att dra igång fantasin och komma på något bra att skriva om. Om det är någon som har en bra idé får ni gärna hojta till!
Nu gäller plugg och inför morgondagen och givetvis lite fredagsmys!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0