ARN-VSB-ARN

Dagens pass var ett pass som var uppbyggt som en riktig flygning mellan två av Skyways destinationer. Destinationerna för dagen var start på Arlanda och landning i Visby. På den turen var jag PNF (Pilot Not Flying). Men så klart ska det ju inte vara problemfritt, så en Rejected Take-Off samt en Engine Failure efter start genomfördes också. Det var roligt att få göra en flygning som man gör på riktigt, det är väldigt lärorikt och det kommer in dimensioner som man inte riktigt behövt tänka på tidigare. Det är t ex att prata med Gate:n vid flygplatsen, man ska prata med markpersonalen, flygvärdinnan mm. De linjer som Skyways flyger är oftast inte så långa så det är mycket som händer hela tiden, vilket gör att man måste planera i förväg och ligga på förhand. Det är dock lätt hänt att komma efter om man missar något. Efter att vi lastat av och bytt passagerare så var det min tur att flyga från Visby till Arlanda. Samma sak här, vi fick lite motorbekymmer under starten och efter Lift-Off. Men det gick fint.. så åter igen kunde vi landa med passagerarna och flygplan i behåll! :-) Imorgon väntar en flygning från Arlanda till Vilnius... intressant!

Kommentarer
Postat av: Karin o Börje

Hej på dig! Har du varit i Vilnius ännu? Vi håller oss på landbacken här i Öjersjö, men det står ej still ändå....Idag är det Fars dag, men vi väntar att fira FAR tillsammans med vår 30- åring på lördag!! Det ska bli roligt! Fredag och lördag var lilla Stella hos oss och förgyllde vår tillvaro. På lördag kväll hade vi några vänner här och idag har jag varit hos lilla mor. Hoppas att du har det bra, så ses vi snart! kram från oss

2009-11-08 @ 21:16:53
Postat av: Mulle

Jo då.. idag blev det en tur till Vilnius, fick dock inte stanna och shoppa :-) ..



Ajaj.. det lätt gammalt det där.. 30-åring..

Men en liten bakelse fick han väl Far i alla fall :-) !!

Fullt hus för er som vanligt ute i Öjersjö. Det var länge sen jag träffade den lille runde nu.. Men det lär väl bli nästa helg!

Hoppas att det lille mor har det bra! Du får hälsa nästa gång du pratar med henne.

Ha det fint så länge, kramar!!

2009-11-08 @ 21:55:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0