EMERGENCY DESCENT

Igår afton genomförde vi åttonde passet i simulatorn, vilket innebär att vi nu "bara" har 19 pass kvar :-)
Flygningen gick från Göteborg, Landvetter, till Kastrup i Köpenhamn. Det började som en normal flygning, men när vi kom upp på höjd så började automatiken för tryckkabinen strula så vi fick gå över på manuell justering. Men efter en stund så fick vi Alt Warning, vilket innebär att man har fått tryckfall i kabinen. Det som sker då är att besättning tar på sig syrgasmasker och börjar sedan genomföra vad som kallas en Emergency Descent. Man sjunker alltså så fort man kan ner till säker höjd, som är under 14000 fot. Där kan man ta av sig maskerna och börja stabilisera flygplanet.
Att få ett explosivt tryckfall blir värre ju högre upp man befinner sig då det inträffar. Med explosivt tryckfall menar man att det händer väldigt plötsligt. Man märker det dels på att det smäller till samt att det bildas dimma/kondens i kabinen på grund av det snabba tryckfallet.
Farligast är nog att befinna sig på 10 000 m höjd och få ett långsamt tryckfall, att man inte riktigt märker att trycket går ner. Det resulterar i att man får i sig mindre och mindre syre och till slut kan man till och med "somna" på grund av syrebrist.
Skyways opererar inte på så höga höjder att det är en akut fara, men självklart så går vi ner på lägre höjd ändå.
Efter den lilla övningen fortsatte vi mot Kastrup för att landa, vilket gick fint. Vi övade även på att Pilot Not Flying svimmade och man fick sköta allt själv. Men man jobbar på som vanligt och fortsätter sin inflygning och landar.


Nu är det två passfria dagar sedan väntar tre dagar på rad över helgen.


Vintern verkar dessutom ha kommit på besök här uppe i Väsby, har snöat till och från hela dagen. Hade i och för sig varit härligt om det hade lagt sig, men det gör det ju inte så klart.

Kommentarer
Postat av: Karin o Börje

Här i öjersjö var det vitt imorse, men ganska snart försvann pudret och det var väl tur! I em. och kväll har jag vandrat efter David som letat jacka, skor och något annat.Han fick en tröja och det tog fyra timmar......pust!Nu har vi först kommit till ro och jag ska ringa din lilla sambo. Ha det gott från oss här hemma!

2009-11-05 @ 21:44:18
Postat av: Mulle

Hade varit mysigt om snön hade fått ligga kvar! men men..



Hoppas att ni har en mysig fredagskväll. Snart är det läggdags för denne gamle mannen. Flygpass inbokade hela helgen!



Kram på er allihopa!

2009-11-06 @ 22:52:22
Postat av: Börje Rådesjö

Uschanamej, detta låter hemskt!

Tur att ni är i en simulator. Kan inte SkyWays be om dispens att få flyga på sisådär 500 meters höjd så kanske det finns ett flygbolag i världen där inte tryckfall skall skapa dimma i cockpit?!

En bra affärsidé som kommer att skapa rusning till bolaget bland alla oss som är lite flygrädda! Dessutom skulle man ju få fin utsikt och verkligen se allt som man flyger förbi!



En idé som vi här i Ö-sjö bjuder på med varma kramar



2009-11-06 @ 23:09:34
Postat av: Mulle



Hehehe..

jag ska framför önskemålet från resenärerna! annars brukar man säga att höjd=säkerhet! :-)



Hoppas ni har det bra där hemma, jag längtar hem en aning kan man lugnt påstå! men snart far jag hem!



Hälsa alla så gott!!

2009-11-07 @ 16:48:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0