LOFT

LOFT, står för Line Oriented Flight Training. Det är det som vi genomfört de senaste passen och kommer att göra några pass till. Vi genomför flygningen precis som vi skulle gjort om vi gjort det på riktigt. Vi kollar väder, ser om det är tillräckligt bra för att starta från startflygplatsen samt tillräckligt bra för att landa på destinationen. Sedan genomför vi alla åtgärder som skall göras innan man ställer upp på banan för att starta och lyfta. I förrgår flög vi Arlanda-Visby-Arlanda. Igår flög vi Arlanda-Vilnius och idag tog vi oss från Arlanda-Borlänge. I Borlänge påbörjade vi en inflygning men fick göra en Go-Around för att det fortfarande var snöröjningsfordon på marken. Så det var bara att gasa på och stiga till 3000 fot och göra vad vi kallar en Full-Procedure inflygning. Tänkte inte gå in på exakt vad det innebär. Just den inflygningen vi gjorde idag är väldigt snäv och det är ont om tid för att komma in som man ska, men det löste vi.


Flygningen till Borlänge tog ca 46 minuter medans Vilniusturen tog ca 2 timmar. Så det är ganska stor variation på flygtiden mellan de olika destinationerna.


Nu väntar dock 2 passfria dagar. Kan behövas, det är ganska krävande att ha många pass på rad. Det är skönt att låta det vi har lärt oss smälta in tills nästa pass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0