FLYGA FLYGA

Har så smått börjat komma igång med flygningen igen. Är i Halmstad från och med fredagen tills på tisdag. Igår blev det tre leggar mellan Halmstad och Arlanda. Det blev inte raka vägen som det brukar bli på grund av att det låg en tråglinje med ett enormt CB-moln i kring Jönköpingstrakten som vi fick kryssa runt både till och från Arlanda. Enligt väderrapporten skulle topparna nå ändå upp till FL380 (ca 38000´), eftersom att vi inte ens nästan kommer så högt så var det vara att flyga mellan de olika CB-molnen. Vi var dock inte de enda som gjorde det utan i stort sett alla som flög mot Arlanda/Bromma begärde att få ändra kurser för att undvika ovädret. På vägen från Arlanda till Halmstad så var det dessutom ett ordentligt blixtrande i molnen. Ganska kul att se det från ovan för en gångs skull.

Idag blev det en sväng till och från Visby via Arlanda. Vädret har varit väldigt bra under dagen med i stort sett inga vindar alls och god sikt. Dock var det disigt när vi kom upp en bit. Tack vare det fina vädret blev det en visuell inflygning till Visby. Alltid bra att få spaka lite manuellt!
Idag fick vi åter igen landa Bana 08 efter att de har reparerat och "piffat" upp den lite under sommaren. För övrigt har allt gått som planerat. Tyvärr har jag glömt min USB-kabel till kameran så bilder får jag lägga upp senare!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0