MÖTE

Igår flög jag upp till Arlanda över dagen på grund av att jag skulle vara med på ett möte. I och med att vi är först ut med MPL i Sverige har myndigheterna sagt att det skall finnas en MPL-grupp som skall samlas en gång varje kvartal. Och eftersom att MPL-utbildningen finns på ett Universitet bör även studentrepresentanter delta, därav mitt deltagande.
Syftet med gruppen är i prinicip att utvärdera processen och därmed förbättra utbildningen ytterligare för de som kommer efter oss. Dom som sitter med är representanter från respektive bolag, studenter, SPF, transportstyrelsen, TFHS samt övriga inbjudna.
En fördel med att utbilda enligt MPL är att inom de 240 timmarna som är satt som minimum har man som FTO ganska stor frihet att lägga upp utbildningen själv och är det då något man anser bör ändras är det enkelt att göra det. Givetvis kan man inte göra precis hur man vill, utan det finns myndighetskrav som måste uppfyllas.
Just nu är det bland annat Lufthansa, Fly-Be i england, Swiss som utbildar enligt MPL. Även i asien börjar man att utbilda på detta sätt.

Kort om det! Nu är det helg och på måndag är det dags för lite mer flygning, äntligen :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0