DOORS

Befinner oss på FL190 och hör en Double Chime, vilket innebär en Master Caution Warning med tillhörande lampa och signal. Efter en snabb titt ner på Central Annunciator Panel (panelen där alla varningslampor sitter) ser vi att det står DOORS. Det är en varning som skall indikera om någon av dörrarna eventuellt är öppen. Upp med QRH:n och se vad vi skall göra. Vi kallar på värdinnan som får göra en visuell besiktning av dörrarna för att se om markeringar och handtag ser ut att vara på rätt plats. Denna gången var det inga problem och allt flöt på normalt. Dock är det ganska "roligt" att vi fick samma fel på samma plats två dagar i rad nu, nämligen på tredje leggen för dagen. Plus att varningen försvann på kort final till Bana 19R på Arlanda.
Utan att veta med säkerhet var nog problemet att det var glapp i en microswitch som sitter i låsmekanismen och som skall ge signal om att dörren är stängd.

För övrigt flyter flygningen på. Kommer att befinna mig mycket i Halmstad kommande veckor med undantag för nästa vecka då jag ska smita över till Jönköping.

CAP:n som sitter till vänster om motorinstrumenten. DOORS lyser nere till högerKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0