DÅ VAR DET KLART

En dag med både det ena och det andra är genomförd. Började med att, återigen, gå upp tidigt och flyga upp till Arlanda. Precis som tidigare dagar var det dimma över stora delar av Sverige och givetvis även Stockholm. Inte helt oväntat så blev det lite förseningar på grund av detta. När vi närmade oss Arlanda och blev överlämnade till Approach på radion hörde vi hur andra på inflygningen rapporterade på vilken höjd de såg Approach Lightsen. Eftersom att dimman varierande gjorde även rapporterna det. Om jag minns rätt fick en SAS-kärra göra en Go-Around på CAT I minima för att de inte fick kontakt med några referenser och de rekommenderade då att efterkommande skulle göra en CAT II inflygning. Vi anammade deras tips och begärde CAT II av flygledningen. Så första CAT II inflygningen är gjord för denna säsongen.
Efter landning var det bara att ta sig till Skywayskontoret för att skriva tenta i den sista kursen på TFHS, Aviation Management! När samtliga var klara for vi ner till plattan och tog ett klassfoto framför en av Avias Fokkrar, tänkt som examensfoto. När det väl var gjort blev det lite lunch med några klasskamrater och vår Head of Training från TFHS. Dagen avslutades med en flygning tillbaka till Jönköping. En lång dag med lite av varje..
Kapten sitter och funderar på vädret

Låga moln och dimma var det i alla fall.. idag igen..

De glada..

Kommentarer
Postat av: T

Ser ju nästan ut som han tar sig en tupplur! =) Är bara lite nyfiken; När tar ni ut er examen? Kommer ni jobba kvar på Avia då? Och, har ni autoland på fokkern?

2010-09-09 @ 15:41:03
URL: http://thrustjunkie.wordpress.com/
Postat av: Mattias

Hallå T!Ja, jag tänkte på det också. Men han kollar faktiskt vädret :-)Vi kommer att ta examen den 12/11 i år, så det är kort tid kvar. Efter examen är det bara att ge sig ut på den svåra flygmarknaden och söka jobb precis som alla andra. Personligen så söker jag redan så mycket jag kan.

Fokkern har ingen Autoland, för det krävs det lite mer utrustning som vi inte har. Om jag inte har helt fel så krävs bland annat två Autopiloter vi har bara en, så landar gör vi jämt manuellt.Ha det fint T!

2010-09-10 @ 09:49:01
URL: http://volem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0